Clara Törnvall - Autisterna

Autisterna – superhjältar på spektrat. Clara Törnvall är författare och journalist med en lång bakgrund som programledare på SR och SVT. Hon har själv diagnosen autism nivå 1, som tidigare kallades Aspergers syndrom. Hennes bok Autisterna – om kvinnor på spektrat har tryckts i flera upplagor och har fått enorm respons och stort engagemang från läsarna. Boken översätts nu till en rad olika språk.

Fler än 100 000 svenskar har någon form av autismspektrumtillstånd och antalet autismdiagnoser ökar. Personer med autism är ofta högeffektiva, noggranna och pålitliga. De är idérika specialister som står fria från förutfattade meningar och tänker i nya, annorlunda banor. Enligt en studie från University of Montreal och Harvard University är autister upp till 40 procent bättre problemlösare.

Moderna, kreativa organisationer behöver alla sorters hjärnor - men hur får man ut det mesta av medarbetare som har andra styrkor än majoriteten?
Med sin föreläsning ”Problemlösarna – superhjältar på spektrat” hjälper Clara företag att bättre ta tillvara den speciella kompetens som autistiska personer har. Med rätt inkludering kan autistens styrkor blomstra. En autistisk person som får utlopp för sin fulla potential är en stor tillgång för varje organisation.

Detta är en föreläsning för alla som vill få bättre insikt i och kunskap i hur man som bolag kan bli bättre på att inkludera och nyttja olikheter i oss människor.Clara Törnvall - Autisterna

Kreera web&design Logo