Emma Frans – Så vaccinerar vi oss mot infodemin

Emma Frans – Så vaccinerar vi oss mot infodemin. Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Som vetenskapskommunikatör har hon bland annat mottagit utmärkelsen Årets Röst samt Årets Folkbildare, och hon hörs och syns ofta i TV och radio – inte minst under Covid19-pandemin. Emma skriver krönikor för Svenska Dagbladet och hon har gett ut tre böcker, bland annat boken "Alla tvättar händerna" (2021) där hon i ett dagboksliknande koncept delar med sig av hennes tankar och analyser kring forskningsläget samt hur det var att plötsligt hamna i centrum i en hätsk debatt. 

I sin föreläsning berättar Emma om hur vi, genom att tänka på ett mer vetenskapligt sätt, kan bli mer motståndskraftiga mot felaktiga påståenden. Parallellt med pandemin spreds också en så kallad infodemi där desinformation blandades med halvsanningar och preliminära forskningsresultat. Vaccinet var vägen ut ur pandemin, men hur vaccinerar vi oss mot infodemin? 

Emma talar på ett engagerande, underhållande och informativt sätt om vikten av att inte falla för osanningar på nätet, hur källkritik hänger samman med självkritik och hur vi kan skilja fakta från lögn.Emma Frans – Så vaccinerar vi oss mot infodemin

Kreera web&design Logo