Jens Lapidus - Advokater & antihjältar

Advokater, antihjältar och alla berättelsers moder. Jens Lapidus är advokaten som med “Snabba Cash” blev en av Sveriges mest kända författare. Sedan debuten 2006 har Jens släppt ett flertal bästsäljande böcker bland annat “Vip-rummet” och “Top Dogg”. Samtliga böcker i Snabba Cash-trilogin filmatiserades 2010-2012 med Joel Kinnaman i huvudrollen och toppade biolistorna. Även romanerna i Top Dogg-sviten har dramatiserats som TV-serie för Cmore och TV4. I vår kommer också en reboot på Snabba cash på Netflix. Jens syns själv i TV-rutan som juridisk expert från tid till annan.

I sin föreläsning berättar Jens bland annat om likheterna mellan sitt författarskap och advokatyrket, och hur det kom sig att han som framgångsrik advokat började skriva. Hur kan man använda litteraturens makt för att förbättra världen?
Du får en inblick i hur han genom åren lyckats gestalta människor som kan vara raka motsatsen i förhållande till honom själv. Jens relation med unga kriminella killar har även gett honom en insikt i vad vi kan göra för att bekämpa gängvåld. Med spännande och roliga anekdoter, bland annat det absolut läskigaste telefonsamtalet han någonsin fått, önskar Jens ge publiken en tankeställare och insyn i en annan värld som kanske finns närmare än vi vill tro.Jens Lapidus - Advokater & antihjältar

Kreera web&design Logo