Linus Thörnblad - Att själv få sätta punkt

Att själv få sätta punkt.

Linus Thörnblad inledde sin karriär inom höjdhopp så sent som vid 15 års ålder. Han utvecklades i raketfart och som 18-åring hoppade han 230cm och gick därmed in på gick in på topp 10-listan i världen genom tiderna för juniorer. I samma veva fick Linus priset för "årets nykomling" på Idrottsgalan. Redan som 19-åring deltog han på OS i Aten 2004. År 2006 etablerade sig Linus i världstoppen med brons på VM i Moskva, en fjärdeplats på EM i Göteborg och vinst på World Athletics Final i Stuttgart. Mellan 2006 och 2010 hade Linus sina mest framgångsrika år. Sen tog det stopp.

Den 4 april 2012 meddelade Linus att han avslutar sin karriär på grund av sviterna efter utbrändhet. 2018 gör Linus en tillfällig comeback, för sig själv och för att själv få sätta punkt.

I sin föreläsning berättar Linus hur han levde sin dröm som elitidrottare men en dag plötsligt inte kunde ta sig ur sängen. Åren som följde innebar ett liv med utmattningsdepression, ångest och antidepressiva mediciner tills han till slut hittade tillbaka till ett nytt liv. Idag är depression och utmattning ett stort folkhälsoproblem.

Linus vill därför dela med sig av sina erfarenheter och reflektion, hur livet kan se ut när man lever med psykisk ohälsa, vad han kunde ha gjort annorlunda men också hur han gjorde för att ta sig tillbaka. Genom sin föreläsning ger Linus perspektiv och råd för hur och vad man kan göra för att nå en bättre mental hälsa oavsett vem du är eller vad du gör.Linus Thörnblad - Att själv få sätta punkt

Kreera web&design Logo