Micael Dahlen - Samtid, framtid och lycka

MICAEL DAHLEN – “Ett litet prat om lycka” Som 34-åring blev Micael Dahlen utsett till landets yngste professor, med sin bas på Handelshögskolan i Stockholm, snart därefter placerade han sig även tio i topp på listan över de främsta forskarna inom hans fält. Micaels expertis är bland annat ekonomi, konsumentbeteende och marknadsföring. Med bakgrund i sin forskning har han bland annat skrivit böckerna ”Sifferdjur: Hur siffrorna styr våra liv”, ”En liten bok om meningen med livet”och ”Kaosologi”. Han är dessutom en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Micael har blivit framröstad till "näringslivets populäraste föredragshållare” och bland utmärkelserna finns Mensapriset som Dahlen fick 2017.

Micael är van vid att föreläsa om flera olika teman och kan skräddarsy sitt samtal efter era önskemål.

Vi rekommenderar bland annat hans populära föreläsningar om vår samtid och framtid samt ett litet prat om lycka. 

Vad händer nu?

I efterdyningarna av en världsomspännande kris har allt vi känner till satts i gungning. Men vad står stadigt när hela havet stormar och vad har coronapandemin förändrat för alltid? Micael Dahlen djupdyker i konsekvenserna av 20-talets hittills största katastrof. Hur har den kastat om både makro- och mikrotrender för allt från världsekonomin till hur vi älskar? Hur radikalt har den kastat om vår folkhälsa, våra städers utveckling och våra konsumtionsmönster? Och hur ska vi bära oss åt för att hitta fast mark igen?

Sen då?

Ingen kan förutspå framtiden, men med rätt verktyg kan vi se vilken form den håller på att ta. Vad kan vi med säkerhet säga om AI, robotar, världsekonomin, klimatet och mänsklighetens utveckling under de kommande åren – decennierna – århundradena? Och hur roligt kan man egentligen ha på en föreläsning om framtiden, som för så många verkar så mörk? Micael Dahlen använder hela sin verktygslåda för att spåra trender, följa utveckling och ta de tankesprång som kommer att förvandla hela vår värld – i det korta, långa och lååånga loppet.

Ett litet prat om lycka
Hur lycklig är du? Denna enkla lilla fråga kan få enorma konsekvenser för hur vi lever våra liv – för våra relationer, vår karriär och vår kreativitet. På sitt personliga signaturvis presenterar Micael Dahlen sin egen och andras forskning om välbefinnande, och delar med sig av sina bästa metoder för att leva lyckligare i en vardag full av nya intryck, gamla tankemönster och eviga prestationskrav. (Till exempel: du har redan blivit lite lyckligare bara genom att se fram emot den här föreläsningen.)

 

Kontakta oss så hjälper vi dig boka rätt föreläsning för ert ändamål!Micael Dahlen - Samtid, framtid och lycka

Kreera web&design Logo