Jonas Eriksson

Jonas är Sveriges mest framgångsrika domare genom tiderna efter att ha dömt över 200 internationella matcher, inklusive två EM, ett VM, 47 matcher i Champions League, Europa League-finalen 2016 och 340 matcher i Allsvenskan. 2016 rankades han dessutom som världens fjärde bästa domare.

Men Jonas har många flera strängar på sin lyra – han har jobbat som journalist på Aftonbladet och konsult på Bonnier samt med TV-produktion på OTW Media. Han har även varit delägare i agenturen IEC in Sports som 2007 såldes till Lagardère Media Group för 80 miljoner euro. 2018 nominerades Jonas till “Årets Talare”. Under sommaren 2018 debuterade Jonas också som TV-expert i SVT:s VM-sändningar och har fortsatt löpande som expert under de senaste åren. Under 2021 och 2022 så fick vi se Jonas som en av drakarna SVT:s Draknästet. Han har också synts som expert för både Discovery+ och Fotbollstudion. 
 
Hösten 2021 lanserades Jonas första bok "Korthuset" som har legat på topplistan och fått flertalet nomineringar. Boken blev extremt uppskattad och omvandlades under hösten 2023 till en föreställning – ”KORTHUSET LIVE: En live-föreställning”, där Jonas tar avstamp i berättelserna från boken. Turnén gjorde en andra vända våren 2024. 
 
I augusti 2024 släpps Jonas andra bok ’’Ögonblick som skakade fotbollen’’. 
 
NLG tar hand om Jonas föreläsningsbokningar, medieförfrågningar samt kommersiella samarbeten.
 

Jonas Eriksson

Föreläsningar

Jonas Eriksson - Blixtsnabba beslut

Press

Drakar vill inspirera till företagande
Drakar vill inspirera till företagande
”Jag bröt ihop och min fru höll om mig”
”Jag bröt ihop och min fru höll om mig”
1920-JonasEriksson
Kreera web&design Logo