Paul Svensson

Paul är Helsingborgaren som växte upp som murare - för att sedan halka in i matsvängen och på kockspåret. Under några år arbetade han sig runt i Europa och gjorde bland annat ett stopp hos Christian Sandefeldt och den sadistiske kocklegendaren Marco Pierre White i London. Så småningom vände han tillbaka till Sverige för att börja på Mathias Dahlgrens restaurang Bon Lloc i Stockholm. Där stannade han i åtta år, varav han var kökschef under de sista fyra. 

En stor milstolpe i karriären var när han år 2003 kom på en femteplats i VM för professionella kockar - Bocuse d’Or. Sedan dess har han bland annat startat Pauls Kök, givit ut hela nio kokböcker, samt startat Fotografiskas restaurang som följer hans ideologi om gastronomi, kärlek och själ. Paul gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat - det som enligt honom är själva grunden till all matlagning.

NLG hanterar Pauls kommersiella samarbeten, samt medie- och eventförfrågningar. 

Paul Svensson
Kreera web&design Logo