Är klippt och skuren för marknaden i USA

5 maj, 2020
Expressen

Blivande lagkamraten Cristiano Ronaldo har tjänat en förmögenhet bara på Instagram. Nu ska Dejan Kulusevskis varumärke byggas.
– Det är klart att han kommer att lära sig jättemycket av honom, säger Anders Cedhamre på Next Level Group.
Det är sannerligen inte varje dag en svensk fotbollsspelare pryder i stort sett alla stora italienska sporttidningars förstasidor.

Men det gjorde Dejan Kulusevski på nyårsafton.

Han hade under hösten fullkomligt exploderat i Parma, dit han var utlånad från Atalanta, och nu hade rykten blivit till allmänna sanningar: Han skulle skriva på för Juventus.

Två dagar senare satt han där med den tidigare storspelaren Pavel Nedved, nu klubbdirektör i Juventus, och poserade med en penna i handen. Nedanför låg kontraktet som enligt uppgifter ska ge honom cirka 40 miljoner kronor per säsong.

Avtalet med Juventus sträcker sig över fem år och klubben ska ha betalat 366 miljoner kronor plus ytterligare 94 miljoner i eventuella bonusar. Något som gör honom till den näst dyraste svenske spelaren någonsin efter en viss Ibrahimovic.

Tränaren Maurizio Sarri uppgavs vilja ha in Kulusevski, som i Parma mest spelade på högerkanten, men också som central anfallare, i laget direkt. Men till slut gick Juve med på att låna ut honom till Parma för resten av säsongen.

Kreera web&design Logo