Carina Berg ny delägare i hudvårdsbolaget – ska vara företagets ansikte utåt

Carina Berg ny delägare i hudvårdsbolaget – ska vara företagets ansikte utåt

Carina Berg blir del av växande trenden där kändisar kliver inom både delägare och reklamprofiler i startups.

De senaste åren har vi sett flera exempel på kändisar som kliver in som både delägare och ansikten utåt för startup-bolag. Två exempel är Meds och Måns Zelmerlöw samt Klarna och Snoop Dogg. 

 Nu gör Carina Berg samma sak när hon kliver in som delägare i hudvårdsbolaget Skinome. Det första steget i Bergs ambassadörsskap är den digitala utbildningen ”Hudvårdsskolan med Berg och Dr. Gillbro” som hon leder tillsammans med Skinomes grundare Johanna Gillbro.

– Det har varit som en uppenbarelse för mig att förstå att det jag hållit på med under alla år, smörjt, peelat och behandlat, inte alls varit särskilt bra för min hud. Vanlig hudvård innehåller så mycket ämnen som inte alls är där för hudens bästa utan för produktens bästa. Helt enkelt för att produkten ska hålla länge och kunna stå på ett lager i åratal eller i vårt varma badrum, och det kan man ju tycka är perfekt som kund eller som tillverkare då det blir mycket lönsammare och enklare. Skinome har tänkt precis tvärtom och bestämt sig för att utgå från vad huden vill ha, säger Carina Berg.

I skolan, som sänds via Skinomes sajt, kommer de ta upp en lång rad aktuella ämnen inom ramen för hudvård, från vad som egentligen fungerar till vikten av en sund bakterieflora. Utöver delägar- och ambassadörsskapet kliver Carina Berg även in i Skinomes styrelse. 

– Vi får frågor i princip varje vecka från olika hudvårdsföretag som är intresserade av att jobba med Carina. När vi först kom i kontakt med Skinome kände vi direkt att det var något helt annorlunda. Både när det kommer till produkterna men även personerna bakom, alltifrån grundare, forskare till vd. En aktör som vill slå sig in på en väldigt etablerad marknad och bygga sitt egna space på kundens sida genom transparens och utbildning, säger Jonas Ahnlund på Next level group som hanterar Carina Bergs kommersiella samarbeten.

Utbildningen är producerad av Next lever studios.

Kreera web&design Logo