Landslagsstjärnan startar podd – Marabou sponsrar

Svenska fotbollslandslagets mångåriga målvakt Hedvig Lindahl blir programledare för en intervjupodd med uteslutande kvinnliga fotbollsspelare. ”Hela vägen mot målet – med Hedvig” görs i samarbete med med Next Level Studios och Marabou och lanseras den 1 juni.

Hedvig Lindahl, är till vardags proffs i spanska storklubben Atlético Madrid och förstamålvakt i svenska landslaget sedan många år tillbaka. Hon startar podcasten för att belysa ämnen kopplade till kvinnors utmaningar inom fotbollen, jämställdhet, utanförskap och nya samhällstrender.?I varje avsnitt intervjuar Hedvig en ny och aktuell fotbollspersonlighet. Samtliga gäster är kvinnor.

–?Jag tyckte det var viktigt att göra projektet för att få dela historier som kanske tidigare inte berättats, respektera det som varit och fylla kunskapsluckor inom svensk damfotboll och dess utveckling. Att få inspirera den nya  generationen till att fler ska vilja spela längre och att Sverige ska vara en fortsatt stark fotbollsnation. Jag kommer ta upp ämnen jag brinner för, på riktigt. Och även om jag inte är en utbildad journalist kan jag bidra med insikter som gör att podden förhoppningsvis kommer finna lyssnare och bli relevant, säger hon i ett pressmeddelande.

Mondelez chokladvarumärke Marabou står bakom podden som en del i deras satsning ”Tränarlyftet”, ett initiativ tillsammans med Svenska Fotbollförbundet som syftar till att få fler kvinnliga förebilder inom svensk fotboll.

– Vi ser Hedvigs nya podcast som en viktig plattform att synliggöra kvinnliga förebilder inom svensk fotboll och samtidigt belysa de utmaningarna flick- och damfotboll fortfarande har att jobba med, säger Helene Moland Daly, mediechef på Mondelez i en kommentar. 

15 stycken avsnitt är planerade från den 1 juni hela vägen till september. Idé och upphov står Next Level Studios för:?

– Den här satsningen från oss är inte bara rolig och aktuell, eftersom Hedvig fortfarande är aktiv och en legendar i svensk fotboll, utan också för att podden tar upp så angelägna och viktiga ämnen,  kommenterar Becky Palhus projektledare på Next Level Studios. 

Kreera web&design Logo