Stjärnorna tränade brett och nådde toppen

9 september, 2020
Riksidrottsförbundet

Hanna Öberg, Michel Tornéus och Isabelle Gulldén är nya ambassadörer för #minandraidrott – en satsning för att höja kunskapen om positiva effekter av allsidig träning och potentiella fallgropar med tidig specialisering

Visste du att skidskytten Hanna Öberg orienterat, att längdhopparen Michel Tornéus höll på med taekwondo och att handbollsspelaren Isabelle Gulldén körde hårt på brottningsmattan? Ambassadörerna i #minandraidrott delar med sig av allt positivt de fick med sig av att hålla på med flera idrotter.

Det finns flera anledningar att träna på många olika sätt, oavsett om du vill bli så bra du kan eller idrottar för att ha roligt, träffa kompisar och må bra. Eller både och. Mycket tyder på att de som tränar allsidigt utvecklas bättre, löper mindre risk att skada sig och blir mer motiverade att fortsätta träna.

Hanna Öberg har vunnit både VM och OS som skidskytt. Hon är både Jerringpristagare och bragdguldmedaljör. Kanske har alla år inom orienteringen del i hennes framgångar.

Bella och Michel är fantastiska förebilder för alla unga idrottare. Vi är väldigt glada att de ville dela med sig av sina historier och lyfta den här viktiga frågan tillsammans med oss.

Nina Nygaard, kommunikationschef på Riksidrottsförbundet

Kreera web&design Logo